Close
Виждали ли сте онези забавни снимки, на които кортът е наводнен, а двама тенис ентусиасти продължават да иргаят в дъжда? Ако времето е много лошо, дори не са с тенис обувки, а с ботуши. Ако е още по-зле, са станали на мрежата и играят волета. На това му се казва адаптация.

„Адаптация“ е и думата на 2021 година – кой ще се напасне най-добре към новата реалност. Различни условия при участие на турнири, различен тип тренировки, различно пътуване. И несигурност, много несигурност.
От АТР вече официално публикуваха малка част от календара за следващия сезон:

Australian Open ще започне три седмици по-късно от предвиденото заради мерките срещу коронавируса. Началото на надпреварата в Мелбърн ще е на 8 февруари.
Квалификациите за Australian Open ще се проведат в Доха, месец по-рано – от 10 до 13 януари. След това има двуседмична почивка, за да могат всички тенисисти да се насочат към Австралия, където има задължителна 14-дневна карантина.
Междувременно сезонът започва ударно с много турнири от по-ниска категория и ATP Cup. Отборният турнир този път ще е в различен формат – от 12 отбора.
Президентът на АТР Андреа Гаудензи заяви, че преработеният календар е плод на съвместните усилия на всички замесени страни предвид предизвикателните обстоятелства

Add Comment