Close
Обожавам начина, по който играе Григор Димитров. Това каза Джуди Мъри в интервю за Break Point. Майката на Анди и Джейми Мъри разкри защо е толкова трудно да се играе срещу Цвети Пиронкова и разказа любопитна случка от годините си като състезателка.
„Аз съм голяма фенка на Григор и обожавам начина, по който играе. Това, което най-много му харесвам е извън корта. Един от хората, които задържат вратата, или издърпват стола ти, за да седнеш. Винаги спира и поздравява, страхотно е да си около него. Дойде в Шотландия за малко една година, за да играе с Анди благотворителен мач в Глазгоу”.
“Анди трябваше по план да играе с Гаел Монфис. Гаел се контузи и Григор се присъедини в последния момент. Беше на мястото през цялото време, говори с медиите, игра мача. Всички се влюбиха с него, толкова е чаровен и е страхотен посланик на страната Ви в тениса. Един от любимците ми“, каза Джуди.
„Харесвам Пиронкова. Обичам да гледам различни играчи, нестандартни, които извличат максимума от възможностите си. Тя има различен от техническа гледна точка форхенд и страхотен бекхенд. Беше много умна и винаги съм харесвала състезатели, които мислят. Знам, че която и от моите състезателки трябва да играе с Пиронкова, мрази това, защото е трудно“.
„Едно от нещата, които винаги ще помня в кратката ми кариера, е един турнир в Барселона, в който играх срещу годеницата на Бьорн Борг. Мариана Симонеску по онова време. Тя ме победи, а по онова време, ако спеелиш, черпиш съперника в ресторант след това. Такива неща не се правят вече. Спомням си как ми каза „Искаш ли питие?“. Помислих си, че ще е готино да пийнем и тя каза: „Първо да отидем в съблекалнята“. Съгласих се, а там тя извади цигари и каза: „Трябва пуша една, но вратата да е затворена, защото Бьорн не знае“. И аз си седях там и си говорехме, докато тя пуши. Те се ожениха и тя стана суперзвезда и винаги ще си спомням тази малко смущаваща история. Тя показва колко много светът се е променил от времената, в които се опитвах да играя тенис“.

 

Add Comment